Отидете към основна версия

7 590 23

Opel вади Astra с 280 к.с.

  • opel-
  • astra-
  • opc

 

На автомобилното изложение в Женева, което ще отвори врати след по-малко от месец, Opel ще покаже малкия кросоувър Mokka и Astra OPC. Естествено по-голям интерес ще предизвика най-бързата Astra в историята на модела, снимки на която бяха официално разпространени.
 
Astra OPC разполага с двулитров двигател, снабден с турбокомпресор с мощност 280 к.с. Максималният въртящ момент пък е 400 Нм. Моторът е комплектован с шестстепенна механична скоростна кутия и диференциал с повишено триене, монтиран на предния мост.
 
Най-мощната модификация OPC се различава от стандартната Astra с три врати по значително по-агресивния външен вид. Екстериорните промени са видни от снимките, като освен тях автомобилът разполага с 20-цолови джанти и окачване с адаптивни амортисьори.
Още от новостите включват модифицирана спирачна система със значително по-мощни апарати, осезаемо по-информативна кормилна уредба и нов интериор. Акцентът в него са иновативните седалки, които впоследствие ще се монтират и на други наточени модели на марката.
 
Що се отнася до преките конкуренти на Opel Astra OPC, те са добре известни на почитателита на спортно ориентирани компактни хечбекове. На първо място това са Volkswagen Golf R, който има под капака си 271 к.с., и Renault Megane R.S. (250 к.с.).
 
Не трябва да се пренебрегват и SEAT Leon Cupra R, който разполага с 265 коня, както и Ford Focus ST с мощност 250 к.с., чиято премиера предстои. Така картината се очертава ясно - Astra OPC ще разполага с най-много коне сред преките конкуренти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини