Отидете към основна версия

11 198 14

Това е новото Audi S6

  • audi-
  • s6

Бизнес седанът Audi A6 вече смени поколението, но истинските фенове на марката с нетърпение очакват неговата наточена версия, обозначена традиционно с индекса S6. Този автомобил е вече готов и беше засечен от фотошпиони практически без камуфлаж. Това става по време на последните изпитания на автомобила.

Сред забележимите екстериорни разлики са по-агресивните на вид брони, сниженият клиренс, по-големите колела, както и квартетът ауспухни накрайници. Феновете ще трябва да почакат до официалното представяне на модела поне още половин година. Премиерата ще е в края на тази година, но продажбите ще стартират в началото на 2019-а.

Външно разликите не са големи, но главната особеност на новото S6 се крие под предния капак. Една от версиите, която най-вероятно ще разочарова хардкор феновете гласи, че наточената S6-ица ще смени V8 мотора с 2.9-литров V-образен шестцилиндров TFSI двигател. Този агрегат ще е заимстван от "по-малкия брат" S4 и ще разполага с мощност от порядъка на над 450 коня.

С него двутонната машина ще ускорява до 100 км/ч за 4.5 секунди. Според други слухове обаче даунсайзингът няма да засегне новото S6 и автомобилът ще остане осемцилиндров. Според тази версия наточеният седан ще се оборудва с дефорсиран от 550 на 500 коня битурбо V осмак, който ще бъде взет от Porsche Panamera Turbo. След S6 се очаква и още по-мощен вариант - RS6, който по всичко личи, че ще е хибриден, а мощността на силовия тракт ще е 680 коня.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Как ще общуваме с новите Audi-та

    През тази година марката Audi има доста планове. Само преди дни от Инголщат показаха новото Q8, а сега германците са готови с представянето и на новот ...
    12.06.2018
    4 903
    7