Отидете към основна версия

3 217 3

Lingenfelter посдилва Cadillac CTS-V до 630 к.с.

  • cadillac-
  • cts-v-
  • lingenfelter

До появата на Porsche Panamera Cadillac CTS-V бе най-бързият спортен седан на "Нюрбургринг". Прочутият специалист по доработка на GM-модели Lingenfelter обаче пуска на пазара нов комплект за задвижване на механичния компресор на 6.2-литровия V8, който има всички шансове да върне щатския атлет в играта.

Системата осигурява налягане от 0.9 бара, благодарение на които мощността на CTS-V нараства на 630 коня, а максимумът на въртящия момент се покачва на 857 Нм. Увеличението в стойностите по двата показателя в сравнение със серийния модел са съответно 74 и 79.

Според шефа на фирмата Кен Лингенфелтър новият комплект не влияе негативно нито на надеждността на двигателя и компресора, нито на икономичността. За да работи ефективно обаче, системата се нуждае от препрограмиране на управляващата електроника на мотора.

Ако смята, че може да монтира новия комплект самостоятелно, всеки може да си го поръча по пощата срещу $589.95. По-сигурен вариант обаче си остава доработката на място в някои от центровете на Lingenfelter.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини