Отидете към основна версия

2 822 30

Tesla строи завод в Китай за 500 000 коли на година

  • tesla-
  • електромобили-
  • китай

Фабриката на производителя на електрически автомобили Tesla в Китай ще бъде факт. Това е ход, който е много по-важен за американския концерн, отколкото броят на превозните средства, произведени в Калифорния. Причината е проста – китайският пазар за електромобили заема убедително челната позиция.

По данни на информирани източници американската компания иска да произвежда до 500 000 автомобила годишно в Шанхай. Според South China Morning Post дори съответното споразумение с местните власти вече е подписано.

Около производствените линии на Тесла в Китай се спекулира отдавна. Първо се говореше за съвместна фабрика с местна компания. През април обаче китайското правителство обяви, че ще бъдат отменени ограниченията за собствеността на чуждестранните производители на електрически автомобили. Това изчиства пътя на Тесла да създаде фабрика сама. Изпълнителният директор на американския концерн Илон Мъск е посетил Шанхай във вторник за разговори с властите, съобщиха местните медии.

Производството в Китай би направило Tesla по-конкурентоспособна. Напоследък компанията бе принудена да повиши цените си с десетки хиляди долара заради търговския конфликт между САЩ и Китай. В бъдеще американският автоконцерн ще може да произвежда автомобилите си, включително Model 3 и новия SUV Model Y, много по-евтино за местния пазар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Tesla иска да строи фабрика и в Европа

    Американският производител на електромобили - компанията Tesla е започнала преговори с властите на Германия и Холандия за строителството на своя първи ...
    03.08.2018
    3 513
    14