Отидете към основна версия

8 351 16

Новото Jimny се издъни в краш тестовете на Euro NCAP

  • suzuki-
  • jimny-
  • euro ncap-
  • краш тест

Едва три от възможните пет звезди - толкова успя да събере новото поколение на Suzuki Jimny в изпитанията за безопасност на Euro NCAP. Японската джипка получава 73% за защита на възрастни пътници, 84% - за деца, 52% - за пешеходци и 50% - за спомагателни системи.

След челния удар с частично припокриване Euro NCAP констатира "недостатъчно налягане в еърбега за водача", в резултат на което манекенът се удря във волана, и "изключително деформиран пътнически отсек", особено около рамката на вратата. Предните седалки и подглавниците им пък осигуряват "посредствена защита" при камшичен удар отзад. Като "недостатъчна" е окачествена безопасността за вратовете на деца при челен удар с частично припокриване.

В същото време специалистите отчитат "добро представяне на системата за автономно спиране при ниски скорости". От Euro NCAP обаче констатират, че тя не е достатъчно ефективна в условия на слаба осветеност и реагира бавно на велосипедисти.

Jimny губи точки и заради липсата на система за следене на движението в лентата. Ръбестите форми също се отразяват негативно на крайната оценка за предпазване на пешеходци в случай на удар, като основни виновници за това се сочат бронята и колонките на предното стъкло.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини