Отидете към основна версия

9 088 14

Audi показа най-бързото R8

  • audi-
  • r8-
  • v10-
  • plus-
  • competition


Компанията Audi представи особена версия на своя суперкар R8. Става дума за R8 V10 plus, който е оборудван с допълнителния пакет Competion. Първоначално от компанията ще пуснат само десет такива екземпляра. Те ще се различават по нов карбонов обвес, както и с други по-дребни детайли от каталога на Audi Sport.

Специалната версия ще се продава основно на пазара в САЩ, а цената ѝ ще е $237 350. Освен с различен външен вид, включващ нова и задна брони, преден сплитер, заден дифузьор и фиксирано антикрило, наточеното Audi ще разполага и с т.нар. силов тунинг.

Екстериорните доработки ще имат за цел да увеличат силата на натиск, като при скорост от 150 км/ч тя ще се увеличи двойно. Максималната скорост ще е 330 км/ч. Не са ясно обаче динамичните характеристики на новата кола. Тя ще е с 12 килограма по-лека,ще разполага със спортни седалки и с волан с променливо предавателно число.

Вероятно Audi R8 V10 plus Competition ще се оборудва с V-образен десетцилиндров мотор с обем от 5.2 литра. Той ще е атмосферен, а мощността му ще е от порядъка на 650 коня. Стандартната версия ускорява до 100 км/ч за 3.2 секунди, като при Audi R8 V10 plus Competition се очаква ускорението да е около 3 секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • За най-евтиното електрическо Audi

    Най-достъпният модел от новата електрическа гама на Audi ще представлява компактен кросоувър, който ще се позиционира между моделите Q2 и Q3. Тази кол ...
    18.12.2018
    7 813
    9