Отидете към основна версия

4 804 41

ФБР погна Илон Мъск

  • илон мъск-
  • tesla-
  • фбр-
  • разследване

Федералното бюро за разследване на САЩ е започнало разследване срещу шефа на Tesla Илон Мъск за заблуждаване на инвеститори с невярна информация за реалните производствени обеми на Model 3 и финансовото състояние на компанията в началото на 2017 г., съобщава The Wall Street Journal.

Спред бизнес изданието следователите са активизирали дейността си през последните седмици, след като Мъск се споразумя с Комисия по ценните книжа и фондовите борси в САЩ по сходни обвинения срещу него. Комисията твърдеше, че предприемачът е заблудил инвеститорите със съобщение в Twitter, че е осигурил между $25 и $50 млрд. за изкупуването на акциите на Tesla и изтеглянето ѝ от борсата.

Първоначално Илон Мъск отхвърли обвиненията, но след това се споразумя с Комисията да плати глоба от $40 млн. за уреждане на въпроса извън съда. Освен това милиардерът прие да се откаже от председателския пост в съвета на директорите за най-малко три години. Той обаче остава главен изпълнителен директор на компанията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • НАСА: В Boeing и SpaceX се дрогират (ВИДЕО)

    НАСА ще започне разследване за употреба на наркотици и за сигурността на работното място в компаниите SpaceX и Boeing, след като шефът на първите Илон ...
    21.11.2018
    3 284
    14
  • Смяна на приоритетите в SpaceX (СНИМКИ)

    Американската компания SpaceX се отказва от плановете си за обновление на втората степен на ракетата-носител "Фалкон-9", съобщи нейният шеф ...
    19.11.2018
    2 955
    11