Last news in Fakti

19 Ноември, 2018 22:00 2 951 11

Смяна на приоритетите в SpaceX (СНИМКИ)

  • спейс екс-
  • spacex-
  • фалкон-9-
  • илон мъск-
  • биг фалкон рокет

Компанията се отказа от плановете си за обновление на ракетата "Фалкон-9"

Смяна на приоритетите в SpaceX (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американската компания SpaceX се отказва от плановете си за обновление на втората степен на ракетата-носител "Фалкон-9", съобщи нейният шеф Илон Мъск, цитиран от АР.

SpaceX не възнамерява да променя втората степен на ракетата "Фалкон -9" с цел повторното й използване", написа Мъск в Тwitter.

Той изтъкна, че вместо това ще бъде ускорена разработката на космическата транспортна система "Биг Фалкон Рокет" (БФР), чиито нов дизайн бил възхитителен.

Миналата седмица Мъск съобщи, че SpaceX ще обнови втората степен на "Фалкон 9" по образеца на "Биг Фалкон Рокет". Първият орбитален полет на модификацията беше заплануван за месец юни.

БФР е проект за свръхтежка ракета-носител, способна да изведе в орбита до 100 тона полезен товар.

Смяна на приоритетите в SpaceX (СНИМКИ)

Тя се състои от ускорител и кораб, който трябва да притежава собствен двигател и да е способен да превозва товари и пътници. Предполага се, че тази система ще може да бъде използвана многократно.

"Фалкон-9" е двустепенна ракета-носител от тежък клас. Нейната височина е 70 метра при диаметър 3,66 метра и при стартова маса до 550 тона.

Нейната товароподемност е 8,3 тона на геопреходна орбита и 22,8 тона на ниска опорна орбита.

Смяна на приоритетите в SpaceX (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 vvvvv

    21 22 Отговор
    Явно маркетинга не хваща дигиш и го сменят. А двигатели няма. Само руски.

    Коментиран от #3

  • 3 Жорж

    23 25 Отговор

    До коментар #2 от "vvvvv":

    Засрами се бе, червен трол. Стига си навирал "гениалните" творения на червените боклуци в очите на хората. Става дума за частник, ако не си разбрал. Цялата плесенясала държава на сифилистика Ленин с напрегнати до крайност алохолизирани мозъци на учените си, не можа да направи това, което един нищо и никакъв частник направи със свои пари.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чичо

    27 10 Отговор

    До коментар #4 от "русофилска подлога":

    НАСА, март 2018:
    "В момента не сме в състояние да произведем ракетата Сатурн- 5 (от 1969 година, с която "летяха"до Луната)".
    "Все още нямаме решение как да се премине през пояса на Ван Ален, без астронавтите да получат смъртоносна доза радиация".
    Та се питам как ли през 1969 са летели до Луната, а сега нещо не могат!?
    Толкова за "най- развитата" космическа държава.

    Коментиран от #6

  • 6 guest

    14 24 Отговор

    До коментар #5 от "Чичо":

    Питаш се, защото си малоумен и вадиш думите от контекста.Проекта Аполо струва над 200 милиарда долара.Естествено ,че в момента неможе да се повтори това ,защото тези пари са немислими на този етап.Друг е въпроса ,защо онея неадвактни пияници от евро-азиатската кочина Русия ,неможаха да направят подобна ракета.Колкото до радиацията е преодоляна ,като е минато през нея в точно определен час и астронавтите са получили радиация ,равна на рентгенова снимка,ама това кухорогата русофилска тиква ,няма как да ти го разбере.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ОЩЕ ПРОЕКТИРАТ ДО 100 ТОНА ?::"??,

    10 6 Отговор
    А УШАНКИТЕ АТДААААВНО ИМАТ ЗА 500 ТОНА!!!!! НЕ 100 Г. А НИКАГА НЕ МОАТ ОТ КРАВАРИ ДА СА ПРЕВЪРНАТ В МЕДВЕДИ...
  • 10 12345

    6 6 Отговор
    Този смехурко си сменя приоритетите всяка седмица. И всичко е в бъдеще време - ЩЕ, ЩЕ ....... Щял да качи на ниска орбита 7 хил. сателита. Щял това, щял онова. Явно не може да се договори с Холивуд за заснематето.

    Коментиран от #11

  • 11 Да да

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "12345":

    Така пишехте и за Тесла! Днес произвежда 300 000 коли годишно! Като плановете вече са за над 500 000! Ама нищо де, вие си мечтайте за великото СеСеСеРе, дето леко се Ерпосраха