Отидете към основна версия

6 226 28

Най-бързите автомобили на планетата (ЧАСТ I)

  • хиперкари-
  • 400 км/ч-
  • автомобили

Въпреки всевъзможните мерки за екология, автомобилните производители продължават да се стремят да правят, най-бързите и най-мощни коли, защото те винаги се харесват от публиката. Тенденцията обаче се измени и от изключително мощни и многолитрови двигатели, нещата постепенно отиват към електрификация. Представяме ви най-бързите нови коли, които могат да развият скорост от над 400 км/ч.

McLaren Speedtail


Speedtail се смята за идеологически наследник на легендата F1. Има същата триместна архитектура на салона и бензин-електрическа силова установка на базата на битурбинирания V8 на състезателния 570S GT4. Системната мощност на хибридния силов тракт надхвърля 1 000 к.с. По неофициална информация това позволява на Speedtail да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 2 секунди, а максималната скорост надхвърля 420 км/ч.

Mercedes-AMG One


Хиперкарът на Mercedes се оборудва с 1.6-литров V6 и четири електромотора, които генерират системна мощност от над 1 000 к.с. Бензиновият агрегат развърта 11 000 об/мин, но се нуждае от основен ремонт на всеки 50 000 км. Тази кола също развива скорост от над 400 км/ч и ще бъде произведена в ограничен тираж от 275 екземпляра.

Tesla Roadster


С ускорение от 0 до 96 км/ч за по-малко от 2 секунди новата спортна Tesla не само един от най-бързите серийни автомобил в света, а и вдига над 400 км/ч. Roadster има три електромотора, захранвани от батерия с капацитет 200 кВтч. Два от тях задвижват задните колела, а един - предната ос. Мощността им не се съобщава, но на фона на въртящия момент от 10 000 (десет хиляди) Нм тя няма и особено значение.

Rimac C_Two


Хърватската компания Rimac Automobili най-сетне представи дългоочаквания наследник на ураганния Concept_One. Електрическият хиперавтомобил C_Two има амбицията да стане най-бързият от вида си и ако се съди по техническите му характеристики, определено притежава нужния потенциал. Сумарната мощност на задвижващата система е 1 408 кВт (1 914 к.с.), а въртящият момент - 2 300 Нм. С подобно въоръжение, освен със скорост от 412 км/ч, не е чудно, че от Rimac заявяват време за ускорение от място до 60 мили/ч (97 км/ч) за 1.85 секунди - с 0.05 сек. по-бързо от новия Roadster на Tesla.

Следва провължение

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини