4 Ноември, 2018 10:30 4 235 5

Най-бързите автомобили на планетата (ЧАСТ II)

  • хиперкари-
  • автомобили-
  • скорост

В предишната част ви разказахме за четири хиперкара, развиващи скорост от над 400 км/ч. Сега продължаваме поредицата с още пет автомобила, които са много, много бързи. Някои от тях все още не са пуснати в производство, но са представени и появата им е официално потвърдена.

Koenigsegg Ragnarok


Новата хипер кола ще е по-лека и по-мощна от Agera, а някои от стилистичните решения ще са заимствани от Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Още от спекулациите сочат, че теглото на Koenigsegg Ragnarok ще е 1 200 кг, като за сравнение ще кажем, че масата на Agera RS е 1 395 кг. Мощността се очаква да е от порядъка на 1 449 конски сили, а прекъсвачът ще е на 9 000 об/мин. Аеродинамиката ще е върхова за марката, като ще бъдат използвани елементи от хибридната Regera.

Hennessey Venom F5


Осемцилиндровият агрегат е с два турбокомпресора и притежава мощност от 1 622 конски сили. Максималният въртящ момент е 1 762 Нм. Моторът работи със седемстепенна роботизирана трансмисия с един съединител, като от 0 до 300 км/ч хиперкарът може да ускори за 10 секунди. Максималната скорост пък е 482 км/ч. От този хиперкар ще бъдат произведени 24 екземпляра, всеки един от които ще се продава за $1.6 млн.

SSC Tuatara


От Shelby Super Cars са спазили обещаната мощност от 1 750 к.с. Тя обаче се генерира само с използване на биоетанол E85. С бензин А-91 моторът развива "само" 1 350 к.с. Двигателят на Tuatara е 5.9-литров V8, разработен в сътрудничество с Nelson Racing Engines. Има два турбокомпресора и по две дюзи на цилиндър. Подаването на гориво се изключва при 8 800 об/мин. От Shelby Super Cars твърдят, че ускорението до 97 км/ч отнема 2.5 секунди, а седемстепенната роботизирана трансмисия позволява теоретична максимална скорост над 300 мили/ч (483 км/ч).

Aston Martin Valkyrie


Тук се залага на течението old School, като инженерите монтират 6.5-литров V-образен дванайсетцилиндров двигател. Естествено му помагат и електромотори, като системната мощност е 1 130 конски сили. Любопитно е още, че на всяка конска сила се пода точно по килограм тегло. От автомобила ще бъдат произведени 150 екземпляра, всеки един от които е с цена от 3.2 млн. щатски долара. И този автомобил също ще може да се движи по "цивилната" пътна мрежа.

Bugatti Divo


Divo е с 35 килограма по-лек от Chiron и има по-добра аеродинамика. Силата на притискане към асфалта също е по-голяма с 90 килограма, а пренастроеното окачване прави управлението на спортното купе с мощност 1 500 конски сили още по-добро. Ускорението е 2.5 секунди до 100 км/ч, а максималната скорост е ограничена на малко под 400 км/ч. Цената на този свръх-свръх хиперкар е шест милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dsadsa

    7 2 Отговор
    На оня с коня тедееската
  • 2 селянин 1

    4 0 Отговор
    Ragnarok и Venom...тва са хиперкари,оамаци,би турбо и.т.н...кво е тва чудо..Aston-Bugatti..V-12,V-16..с 4 турбо,за 10 минути гълта резервоара,коли за олигарси.
  • 3 бмв

    1 1 Отговор
    От тези само кюнисега е наистина бърз.Другите са пълни трошляци.И къде е хонда сивик?!?!
  • 4 киро

    1 1 Отговор
    Интересно че няма електрически миксери нали всеки ден за тези тъпи електро коли пишете
  • 5 verigata

    0 1 Отговор
    Това коли ли са ? .. Дараци... един ароматизатор няма къде да закачиш.