Отидете към основна версия

3 074 20

Новото Renault Captur ще е хибридно

  • renault-
  • captur

Само след година в продажба ще се появи втората генерация на един от бестселърите на Режията у нас и в Европа. Става дума за следващото поколение Renault Captur, което се очаква да е по-голямо о по-просторно.

В основата на следващото поколение ще залегне новата платформа CMF-B, която, между другото, се използва и при създаването на новия Nissan Juke. Тя ще позволява оборудването на автомобилите и с хибридни силови трактове.

Новият Captur в момента прави финални тестове, за което говорят шпионски снимки, направени в Южна Испания. Ако се вярва на надписа на петата врата, то може да се предположи, че става дума за Clio 5, но увеличеният клиренс издава прикритието.

Иначе, очакванията са за нов трицилиндров агрегат с мощност от 100 конски сили, както и 1.3-литров бензинов двигател с две мощностни характеристики - 130 и 160 коня. 1.5-литровата дизелова версия пък ще се предлага с мощности от 85 и 115 конски сили.

Най-главното обаче е, че колата ще се сдобие и с хибридни версии. Продажбите на Renault Captur са насрочени за началото на 2020-а, а премиерата ще е през есента на 2019-а.

Все още за хибридните версии не се знае почти нищо. Предположенията са за два варианта, като единия ще е с възможност за зареждане от битовата електрическа мрежа. Не е ясно и дали електромоторът ще движи задната ос и ще превърне предаването на колата в своеобразно 4х4.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Renault пуска нов кросоувър за 6500 лева

    За съжаление този автомобил няма да се продава в Европа, което означава, че няма да присъства и на българския пазар. Става дума за основен рестайлинг ...
    10.12.2018
    24 809
    41