Отидете към основна версия

17 982 33

Тръмп се извини за евтиния бензин

  • доналд тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе на подбив медиите, които според него разпространяват фалшивата новина, че задръстванията покрай Деня на благодарността се дължат на прекалено ниските цени на горивата и обвиняват него за това.

"Голямата новина днес е, че понеже съм натиснал здравата (ОПЕК, бел. ред.), бензинът е поевтинял, повече хора са се качили на колите и съм предизвикал задръствания из Великата ни страна. Извинявайте всички!", пише Тръмп в Twitter.

Спадът в цените на нефта доведе до съществено поевтиняване на горивата в САЩ. Само за месец цената на бензина намаля с 25 цента до $2.60 (€2.28) за галон (3.79 литра) или $0.69/€0.60 за литър, а в девет щата падна под $2 (€1.75), отбелязва The Times.

В типичния си стил Доналд Тръмп нарече поевтиняването "великолепно" за САЩ също като намаляването на данъците. "Наслаждавайте се! [В момента барел лек тексаски петрол WTI струва] $54, а беше $82. Благодаря, Саудитска Арабия, но хайде да намалим още цените!", призовава американския президент в Twitter.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини