Отидете към основна версия

11 486 12

Лондонската полиция вече блъска крадци с мотори (ВИДЕО)

  • полиция-
  • мотопед-
  • скутер-
  • крадец-
  • патрулка-
  • великобритания

Полицаите в Лондон вече имат право да блъскат използват патрулките си като оръжие срещу престъпници със скутери, мотопеди и мотоциклети с цел обезвреждане. Техниката "тактически контакт" всъщност се прилага още от октомври миналата година, но официално потвърждение за това се дава едва сега с обяснението, че тя е спомогнала за рязък спад във вълната от обири и кражби, извършвани с двуколесни превозни средства в британската столица, съобщава The Guardian.

От лондонската полиция илюстрират ефективността на стратегията с видео от случаи, в които бегълци със скутери и мотоциклети са спирани успешно чрез удар. В последните години бързоподвижните и маневрени крадци са се превърнали в истинска напаст за жителите и гостите на столицата.

Макар да е довел до 36-процентен спад в т.нар. "мотопедни престъпления", далеч не всички одобряват "тактическия контакт". Мнозина намират техниката за прекалено брутална и опасна за преследваните, някои от които са малолетни.

Полицаите от отряд "Скорпион" към лондонската столична полиция обаче са на друго мнение. "Това е просто побутване. Контролирано е. Става невероятно бързо и динамично. Решението се взема за части от секундата", обяснява сержант Тони МакГавърн. Той опровергава разпространения слух, че колегите му не гонят мотоциклетисти без каска от съображения за безопасност. "Такива не само ги преследваме, а и ги блъскаме като всички други".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини