Отидете към основна версия

3 282 12

Всъдеход Aurus щяло да има, но не сега

  • aurus-
  • komendant-
  • кортеж-
  • денис мантуров

Всеки желаещ да купи всъдеход на луксозната руска марка Aurus ще може да го направи, но ще се наложи да почака. Серийното производство на Komendant ще започне през 2021 г., обещава министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, цитиран от "За Рульом".

По замисъл моделната гама на Aurus трябва да се състои от поне три модела. Седанът Senat и микробусът Arsenal вече бяха представени на автосалона в Москва, но Komendant не може да бъде видян дори на официална снимка в интернет.

"Плановете предвиждат производството (на Komendant, бел. ред.) да започне в края на 2020 или началото на 2021 г.", казва Мантуров пред ТАСС. Според министъра в момента специалистите на НАМИ работели по създаването на прототипи. Първите от тях щели да бъдат готови в началото на 2019 г., след което предстояли цикъл от изпитания, краш тестове и сертификация.

Технически детайли за Aurus Komendant все още липсват. Всъдеходът най-вероятно ще се оборудва със същия 4.4-литров V8 с мощност 598 к.с. и 8-степенна автоматична трансмисия като на Senat.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини