Отидете към основна версия

5 083 12

Най-икономичната пълноразмерна китайска кола

  • geely-
  • jiaji

В Китай се състоя премиерата на новия еднообемен автомобил на компанията Geely. Името на този миниван е Jiaji, а китайците не разкриват на каква платформа е направен. Спекулациите, идващи от китайското издание Autohome са, че колата направена на съвместна база, разработена от Volvo и Geely.

Моделът ще се появи първоначално на пазарите в Поднебесната държава, което ще се случи през пролетта на следващата година, а впоследствие ще бъде показана и експортната версия. Любопитното е, че Jiaji се предлага в три варианта. Първият е базов и разполага с 1.8-литров бензинов двигател с мощност 184 коня.

Втората версия е т.нар. мек хибрид (MHEV) и се оборудва с 1.5-литров турбомотор и със стартер генератор с 48-волтова батерия. Най-интересен е третият вариант, представляващ пълноценен хибрид (PHEV). Този автомобил е оборудван със същия 1.5-литров двигател, с електромотор и със 7DCT трансмисия.

Системната мощност на хибридния миниван е 258 конски сили, а средният му разход е само 1.6 литра на 100 километра пробег. Предаването на всички модификации е само предно. Все още не е ясна и цената на новия свръхикономичен автомобил, както и експортното име на модела.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини