10 Декември, 2018 14:15 5 053 12

Най-икономичната пълноразмерна китайска кола

  • geely-
  • jiaji
Най-икономичната пълноразмерна китайска кола - 1

В Китай се състоя премиерата на новия еднообемен автомобил на компанията Geely. Името на този миниван е Jiaji, а китайците не разкриват на каква платформа е направен. Спекулациите, идващи от китайското издание Autohome са, че колата направена на съвместна база, разработена от Volvo и Geely.

Най-икономичната пълноразмерна китайска кола

Моделът ще се появи първоначално на пазарите в Поднебесната държава, което ще се случи през пролетта на следващата година, а впоследствие ще бъде показана и експортната версия. Любопитното е, че Jiaji се предлага в три варианта. Първият е базов и разполага с 1.8-литров бензинов двигател с мощност 184 коня.

Най-икономичната пълноразмерна китайска кола

Втората версия е т.нар. мек хибрид (MHEV) и се оборудва с 1.5-литров турбомотор и със стартер генератор с 48-волтова батерия. Най-интересен е третият вариант, представляващ пълноценен хибрид (PHEV). Този автомобил е оборудван със същия 1.5-литров двигател, с електромотор и със 7DCT трансмисия.

Най-икономичната пълноразмерна китайска кола

Системната мощност на хибридния миниван е 258 конски сили, а средният му разход е само 1.6 литра на 100 километра пробег. Предаването на всички модификации е само предно. Все още не е ясна и цената на новия свръхикономичен автомобил, както и експортното име на модела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AUDI

    13 4 Отговор
    Само тоя разход дето са го дали... Малко като на 3-та серия e-performance уж 1.9 ама като дойде WLTP - отиде резко нагоре :D:D:D
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шишо бакшишо

    8 1 Отговор
    Айде да ги пускат тука че ми трябва 7-местна..............
  • 4 гост

    19 8 Отговор
    Китай стигнаха до ниво където техните коли са по-добри от западноевропейските и корейските. Трябва да им се признае, че напреднаха много, а пък при електромобилите направо са безспорни лидери, както в стимулите, така и в производството. Това ванче е много хубаво и вероятно при тях няма да струва повече от 20-25х.долара, но у нас с мита, такси и спедиция ще е доста по-солено.
  • 5 Реалист

    16 6 Отговор
    1.6л/100кме възможно само през август, по цариградско шосе към Орлов мост и шофьора трябва да е китаец на пост от поне два месеца .... Стегнете се, всичко е реклама !!!

    Коментиран от #6

  • 6 Аз и другите

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Този разход е за първите 100 колометра
  • 7 майстора

    2 4 Отговор
    И кое му е пълнометраженото на този кашон?? Това че има много седалки го прави ван не нещо друго ..и къв е тоя разход ..че тя моята кола гори повече на место за час бе ...както казва един колега от Пловдив "га не гори над 10на 100 не ми я фали тая кола " става дума за извън градско

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 лекси

    1 1 Отговор
    е как беее, на т'слите разхода нали им е 0/100, че са и повечко кончИта
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ай че ооо

    4 0 Отговор
    Дървени философи сте . Ората си ги карат ,пък вие простейте по форумите. Празни балкански кратуни
  • 12 АLFA Q 4

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "майстора":

    ГОРИ ТИ ТОЛКО НА МЯСТО,, ЩОТО СИ ГОЛЕМ МАЙСТОР