Отидете към основна версия

17 921 38

Renault и Dacia вече без общи модели

  • renault-
  • dacia

Френската компания Renault планира постепенно да спре да използва модели на румънската марка Dacia, които на определени пазари се продават с емблемата на Renault. Това заяви в интервю за Autocar главният дизайнер Лоурънс ван ден Акер.

Той обаче пояснява, че ребрандирането на автомобили Dacia е изиграло своята роля и съвсем не е било грешно решение. По този начин, според ван ден Акер, марката Renault е успяла да се задържи на пазарите в развиващите се страни и в Русия.

Ще припомним, че в момента моделите на Dacia, като Duster, Logan, Sandero и Dokker се продават с емблемата на Renault в Русия, Мексико, Южна Африка, Индия и в страни от Близкия Изток. В тези държави предстои обособяването на нов моделен ред.

Първият пример за нов такъв ред е моделът Kaptur, който е създаден специално за руския пазар и външно прилича на европейския Captur. Той обаче е по-голям и е базиран на платформата на Duster (B0). Следващият пример е купеобразният кросоувър Arkana, който ще се прави в Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Дизелов Duster 4х4: с 1 лев - 10 километра

    Снабден с малък дизелов двигател (115 к.с.) и с механична скоростна кутия, новият Duster на Dacia постепенно се превръща в един от най-популярните нов ...
    31.01.2019
    59 383
    88