Отидете към основна версия

3 126 16

Арабски спорткар за $84 000

  • jannarelly-
  • design-1-
  • оае-
  • спорткар

В Обединените Арабски Емирства много обичат спортните коли и съвсем не е странно, че арабите се опитват да направят свой такъв автомобил. Един от първите такива се нарича Jannarelly Design-1, а готов екземпляр от него беше сниман по пътищата на ОАЕ.

Спорткарът ще бъде произведен в ограничена серия, а стилистиката му е издържана в духа на Shelby Cobra и Ferrari 250 Testarossa. Автомобилът има дълъг преден капак и съвсем скромно ветроупорно стъкло.

В конструкцията му е използван карбон и поради тази причина общото тегло е само 810 килограма. Арабската спортна кола е оборудвана с 3.5-литров V-образен шестцилиндров двигател от Nissan 350Z.

След доста сериозна доработка на агрегата (по думи на представители на компанията) мощността му е увеличена до 325 конски сили. Ускорението на Jannarelly Design-1 от 0 до 100 км/ч, е 3.9 секунди, а максималната скорост - 220 км/ч.

Серийната версия обаче се оказа по-скъпа от предварително плануваните $62 000. Сега в ОАЕ Jannarelly Design-1 ще се продава за $84 000. Съвсем скоро арабите ще пуснат и версия Coupe.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини