Отидете към основна версия

15 030 26

Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното

  • renault-
  • clio-
  • женева 2019

През последните години сме свикнали всяко следващо поколение на даден модел да нараства на габарити в сравнение с предшественика си. В Renault обаче са решили да поемат по друг път при проектирането на новото Clio.

Режията представи официално петата генерация на бестселъра, която е по-къса с 14 мм и по-ниска с 30 мм от досегашния модел. При дължина 4 048 мм френският хечбек е висок 1 440 мм, което е довело до съществено подобряване на аеродинамиката.

Въпреки намалелите размери на каросерията в салона има повече пространство, отколкото досега. Тайната зад това постижение е напълно преосмислената ергономия на интериора.

Clio V прилича доста на предшественика си, но разлики в дизайна все пак се забелязват - например допълнителните вълнообразни ребра по предния капак, по-голямата радиаторна решетка и въздухозаборник в предната броня.

Върховата модификация на новото Clio ще се окомплектова със 17-цолови джанти. Впечатление правят ефектната антена на покрива, светодиодните фарове и хромираният кант около страничните прозорци, който се появява за пръв път в автомобил от този сегмент.

От Renault все още не разкриват никакви подробности за техниката на новото Clio. Това ще стане на 5 март в Женева, където ще се състои официалната премиера на модела пред публика.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Женева 2019: Сензацията Renault Clio

    Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Както вече писахме, една от най-интересните новости на автосалона в Женева, свързана ...
    07.03.2019
    31 201
    50
  • Renault показа новото Clio отвътре

    Renault започва да подгрява публиката за дебюта на петото поколение на бестселъра Clio. Французите публикуваха снимки от интериора на новия модел, вън ...
    28.01.2019
    16 494
    30