Last news in Fakti

29 Януари, 2019 13:05 15 001 26

Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното

  • renault-
  • clio-
  • женева 2019
Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното - 1

През последните години сме свикнали всяко следващо поколение на даден модел да нараства на габарити в сравнение с предшественика си. В Renault обаче са решили да поемат по друг път при проектирането на новото Clio.

Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното

Режията представи официално петата генерация на бестселъра, която е по-къса с 14 мм и по-ниска с 30 мм от досегашния модел. При дължина 4 048 мм френският хечбек е висок 1 440 мм, което е довело до съществено подобряване на аеродинамиката.

Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното

Въпреки намалелите размери на каросерията в салона има повече пространство, отколкото досега. Тайната зад това постижение е напълно преосмислената ергономия на интериора.

Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното

Clio V прилича доста на предшественика си, но разлики в дизайна все пак се забелязват - например допълнителните вълнообразни ребра по предния капак, по-голямата радиаторна решетка и въздухозаборник в предната броня.

Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното

Върховата модификация на новото Clio ще се окомплектова със 17-цолови джанти. Впечатление правят ефектната антена на покрива, светодиодните фарове и хромираният кант около страничните прозорци, който се появява за пръв път в автомобил от този сегмент.

Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното

От Renault все още не разкриват никакви подробности за техниката на новото Clio. Това ще стане на 5 март в Женева, където ще се състои официалната премиера на модела пред публика.

Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното

Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното

Изненада: Новото Clio е по-малко от сегашното


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 троши трошев кара

    11 55 Отговор
    трошляк

    Коментиран от #3

  • 2 Batushka

    40 3 Отговор
    Ми добре е ...към 2035 та ще бъде хит в България...
  • 3 нико

    48 7 Отговор

    До коментар #1 от "троши трошев кара":

    Е не е толкова добро като 30 годишното ти голфче на газ, ама все ще се намери кой да го кара.

    Коментиран от #9

  • 4 Сиромаха

    27 29 Отговор
    Не знам, защо въобще ни занимават със статии за автомобили, които струват по 20 и повече хиляди лева? И кой нормален човек в България може да си позволи такъв автомобил? Цял живот трябва да работиш, за да си купиш такава кола и след някоя година ще се е обезценила многократно... Няма смисъл, ако си престъпник да, но иначе цял живот не си струва да се робува на кола...

    Коментиран от #5

  • 5 Марио

    53 10 Отговор

    До коментар #4 от "Сиромаха":

    Ми много хора.Защо си мислиш, че всички трябва да карат гнилочи.Нямате пари, ама пушите по 5 кутии цигари и заведенията са пълни, нали!!!!

    Коментиран от #21

  • 6 AUDI

    38 3 Отговор
    Страхотно е , честно казано. Почвайте да го плюете всички , които нямате пари да си го позволите . Ама да казвате ,че поне 5 сте имали до сега и всичките тоталки :D:D:D И интериора като показаха е як и на външен вид са запазили визията - идеално е
  • 7 Миризлив пор

    12 11 Отговор
    Ако това Клио го направят здраво, малко и маневрено и със евтина поддръжка като първото клио цена няма да имат. Но пък нека не забравяме, че много държави обявяват намерение от 2030 година да спрат автомобилите с ДВГ т.е. след 10 години тази кошница няма да струва АБСОЛЮТНО НИЩО така че си е нож с 2 остриета сега да купуваш нов автомобил..

    Коментиран от #17

  • 8 гост

    20 2 Отговор
    Перфектно е за кола на цена от 25х.лв, може да си я окомплектоваш с всичко необходимо като климатроник, бензинов двигател и дори автомат, 16ки джанти и пак да останеш под 30х.лв. и това е преди отстъпките на дилърите, които варират от 8 до 12% така че спокойно едни 10% сметнете надолу от цена спрямо листнатата. Перфектна малка кола е, няма спор.
  • 9 GOLF R

    1 12 Отговор

    До коментар #3 от "нико":

    купи си фият да те е яд

    Коментиран от #14, #15

  • 10 Гост

    13 4 Отговор
    Не зная, но едно време, преди 15-тина години, въпросният модел, заедно с Туинго и подобните им, бяха в класацията на мини автомобилите /под 4 м. дължина/. Струваха по 13-15 000 ЛВ. Сега тези автомобили изчезнаха... Увеличиха им се и габаритите и цените.. Местата за придвижване и паркиране се ограничиха още повече, особено в големите градове и въпреки това /противно на логиката/, навлизат все по-големи по размери автомобили, а тези станаха почти двойно по-скъпи! Не го разбирам...

    Коментиран от #13

  • 11 ГосТ

    9 4 Отговор
    Дам, при заплата 4000 евро (всички специалисти във Франция започват от тези пари) е една чудесна евтина,народна кола. За една година я изплащаш, без да я усетиш. Ако един лекар или професор взима от 4К нагоре,в България обаче взимат 500 евро. Корумпираните и бизнесменчетата окичени с Др. (MC или PhD все тая) не ги коментирам. Коментирам професионалистите.
  • 12 Зорлем

    8 4 Отговор
    Хубаво е, но се получила лека "фолксвагенация" - отпред е започнало да изглежда като умалено копие на Меган и Талисман.
  • 13 AUDI

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Преди толкова години Клио-то не беше пълно с толкова електроника , технология и тн ;) преди 15години и апартаментите бяха по 30-40к евро тристайните ама....
  • 14 Само Дъстър

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "GOLF R":

    Гледам пак пишеш някакви тотално несвързани с темата коментари , ама то така сте си голфаджиите сте си овце.

    Коментиран от #16

  • 15 Стоян

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "GOLF R":

    Голф Р. Какъв Фиат кара за последно че си толкова настроен против против тях,или си халхабер от автомобили
  • 16 GOLF R

    3 10 Отговор

    До коментар #14 от "Само Дъстър":

    дачия ЗАДРЪСТър
  • 17 Random

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    2030 ще спират продажбата, ако имаш ще си караш
  • 18 Боко

    5 6 Отговор
    За пореден път се доказва ,че колите вече се правят от счетоводители не от инженери!
  • 19 Radara

    15 1 Отговор
    2006 купих на майка ми вово Клио сега е на почти 200к километра. Още си го кара, и по спомен имаше две ремонтчета по окачване за не повече от 300лв. общо. Респект към франсетата много читав амтомобил.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сиромаха

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Марио":

    Не говори кой какво прави, при положение, че не познаваш никого тук и няма как да знаеш навиците му...

    Коментиран от #22

  • 22 Марио

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Сиромаха":

    Ма прав съм бе човек.Реват, че нямат пари, пък кафенетата са пълни и всички пушат по 5 кутии цигари.Като нямаш пари за друго спираш цигарите.Не може все дахсе оплакваш, че нямаш пък циганките и други неща да имаш.

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Марио":

    Съгласен съм с това за реването и достъпността на новите коли. Един пушач дава средно по 140-150лв на месец или 1500лв годишно за цигари, които изгаря просто ей така за удоволствие и интоксикация на организма, от което може да последва и нужда от лечение и т.н. Еквивалентно е да седиш на балкона и да пускаш банкноти, излизаш пускаш 5лв и се прибираш, дори е по-добре понеже не си инхалираш отровата. Двама пушачи правят 300лв месечно, което е вноска за нов меган или клио или други коли в този клас. Или друго яче казано: всяко едно семейство може да си позволи да кара нова кола ако спре цигарите, без да има промяна в техния семеен бюджет. Идиотско е да даваш толкова пари за цигари, а в същото време да не искаш да дадеш за ремонт на входа, за благотворителност, да пестиш 50ст. от стока, която е с по-лошо качество от друга, да ядеш боклуци и да не се лекуваш, само и само да не дадеш 20-30лв този месец, а да изгаряш 150лв. Това е зависимост не по-различна от хазарта, наркотиците и др.

    Коментиран от #24

  • 24 Гената

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Скоро си купих трето поред Клио - 1,2 турбо 101 к.с. ,спортлайн - нещо повече от хечбек, но по-прибрано от комби. Страхотно е ! Ще речете, че всеки циганин си хвали мечката, но в случая този модел на Рено се утвърди като класа в света. Два от моделите са "Автомобил на годината". Е, пещерните маниаци по всичко германско скърцат със зъби, но специалистите знаят за какво става дума.
  • 25 Мммм

    5 0 Отговор
    Само да отбележа,че това Клио има по-голям багажник от Голф-а,а е в долният клас.
  • 26 Мммм

    5 0 Отговор
    Само да отбележа,че това Клио има по-голям багажник от Голф-а,а е в долният клас.