Отидете към основна версия

6 428 12

Най-странният всъдеход с характеристики на суперкар

  • scuderia cameron glickenhaus-
  • scg baja boot-
  • всъдеход-
  • суперкар

Компанията Scuderia Cameron Glickenhaus стана известна в автомобилните среди благодарение на своя суперкар SCG 003. Сега американците са решили да се впуснат в дебрите на екстремния офроуд, като построят скоростен спортен всъдеход.

Собственикът на SCG Джеймс Гликенхаус е отявлен почитател на бъгито Baja Boot на Стив Маккуин и даже има един такъв екземпляр в колекцията си. Сега, той е решил да направи съвременна интерпретация на този автомобил.

Новият SCG Baja Boot се отличава с изключително странен дизайн, подобен на този на знаменития предшественик. За разлика от него обаче, съвременната версия има стъкла и врати без централна колона в стил Toyota FJ Cruiser.

Удивлението идва и от факта, че всъдеходът е средномоторен. Компресорният 6.2-литров V8 LT4 от Chevrolet Corvette Z06 развива мощност от 650 конски сили. По този показател Baja Boot може да се мери с Lamborhini Urus, като при това е по-лек от Lambo-то.

Новият всъдеход ще вземе участие в състезанието Baja 1000 и вече е потвърдена първата серия от 17 екземпляра. Цената на SCG Baja Boot е $287 500, а за още $166 750 всъдеходът може да бъде брониран по стандарта В6.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини