Отидете към основна версия

4 593 13

Great Wall патентова голям седан

  • great wall

Лимузина с дължина близо 5 мeтра ще попълни гамата на Great Wall до края на годината, става ясно от документи, подадени в китайското патентно ведомство. Чертежите надали са изтекли в интернет случайно, коментират специализираните сайтове в Поднебесната, според които информацията е пусната с маркетингови цели.

Новият модел ще носи името Voleex С70 и ще допълни вече познатите Voleex-и С30 и С50. Прототип на колата бе показан миналия април на салона в Пекин. За разлика от концепта обаче, серийната версия няма да прилича на Mercedes-Benz, а по-скоро на старото поколение Audi A6.

Voleex С70 ще бъде дълъг 4 945, широк 1 865 и висок 1480 мм при междуосие от 2.8 метра. Сухото му тегло ще бъде под 1 600 кг, а при пълно натоварване клиренсът ще бъде 115 мм. Окачването ще бъде независимо на четирите колела с двойни триъгълни носачи отпред и многолостова схема отзад.

По информация на ChinaAutoWeb новият голям седан на Great Wall ще се оборудва с 2.0-литров турбодвигател собствена разработка с мощност 160 кВт (218 к.с.) и въртящ момент от 324 Нм. Моторът ще се комплектова с ппестепенна механична трансмисия или автоматик с шест предавки.
 
Според китайските медии предсериен вариант на C70 може да бъде показан на изложението в Пекин още в края на месеца. Новият седан ще се произвежда в завода на Great Wall в Тиендзин.
 
Засега липсва яснота около цената на Voleex С70. Не се знае нищо и за намеренията на компанията да сглобява модела в чужбина. Поточните линии в българския завод на Great Wall край Ловеч са изградени така, че да могат да поемат безпроблемно производството на всякакви нови модели, планирани от компанията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Great Wall показа следващия Hover

    Дни преди откриването на автосалона в Пекин на 23 април Great Wall представи новото поколение на най-големия си и луксозен всъдеход. Hover H7, чийт ...
    12.04.2012
    28 947
    79