Отидете към основна версия

34 149 46

Най-скъпият Mercedes ще се кара със специални ръкавици

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • project one-
  • ръкавици

Първите автомобили от хиперкара Mercedes-AMG Project One ще бъдат предадени на клиенти още през тази година. Този автомобил ще бъде наблъскан с всички нови технологии от Формула 1, като ще разполага с V-образен шестцилиндров 1.6-литров турбодвигател, заимстван от болида от Ф1 Mercedes-AMG W06 Hybrid от 2015 година.

Освен него ще са налични и два електромотора с мощност 122 и 163 конски сили. Системната мощност на хибридния тракт ще е над 1 000 коня. Въртящият момент ще се предава през осемстепенна автоматична трансмисия с един съединител.

От компанията планират производството на само 275 екземпляра и за всеки от собствениците е подготвена изненада. Отскоро бъдещите собственици започнаха да получават по пощата специални форми за сваляне на отпечатъци на ръцете.

От компанията уточняват, че отливките ще бъдат използвани за направата на специални ръкавици за шофиране, които ще се предлагат като бонус към автомобила, който е с цена от $2,7 млн.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сбогом на Mercedes S-Klasse Coupe

    През следващата 2020 година, на бял свят ще се появи новото поколение на щутгартския флагман. Стана дума за новата S-Klasse, която обаче ще се прави с ...
    01.03.2019
    30 137
    19