Отидете към основна версия

16 641 24

Rolls-Royce: Без BMW сме загинали

  • rolls-royce-
  • bmw-
  • торстен мюлер-йотвьос

През последните няколко години Rolls-Royce не може да се оплаче от пазарните си резултати. Наскоро от британската марка дори се похвалиха, че едва насмогват с поръчките за Cullinan и никой не си поръчва "базовия" модел, благодарение на което печалбите удрят тавана.

Нито един от тези успехи не би бил възможен без BMW, признава шефът на компанията Торстен Мюлер-Йотвьос пред австралийското издание GoAuto. "Без подкрепата и помощта на BMW сме загинали. Изключително благодарни сме за техническата и финансова поддръжка от Германия във времена на все по-строги стандарти за екология и безопасност", казва мениджърът.

Йотвьос обаче настоява, че автомобилите на Rolls-Royce никога няма да бъдат просто модифицирани BMW-та. "Винаги ще останем верни на наследството и ДНК-то на марката. За нас няма нищо по-важно от това колите ни да се усещат, да изглеждат като истински Rolls-ове. Все пак това не би било възможно без технологиите на BMW".

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • BMW и Daimler се договориха

    Германските автомобилни концерни BMW и Daimler подписаха споразумение за съвместна разработка на самоуправляеми автомобили. Това се казва в официално ...
    03.03.2019
    13 591
    20