Отидете към основна версия

11 639 14

Най-скъпото Bugatti се оказа макет

  • bugatti-
  • la voiture noire-
  • chiron-
  • женева 2019

Една от сензациите на тазгодишния автосалон в Женева се оказа просто ефектна опаковка без съдържание. В това нямаше да има нищо странно, тъй като на подобни изложения не е рядкост производителите да показват неподвижни експонати, но в случая става въпрос за една от най-скъпите коли в историята, която на всичко отгоре вече е продадена.

Bugatti La Voiture Noire е съвременна интерпретация на произведения в четири бройки Type 57 SC Atlantic. Няма съмнение, че дизайнерите са си свършили работа, но това не може да се каже за конструкторите.

Не е нужно човек да е експерт, за да установи дори с бегъл поглед, че шестте ауспуха под монументалната кърма на "Черната кола" не водят наникъде, а красивите орнаменти по колелата са просто лепенки. Че новото Bugatti, за което според слуховете някой вече е платил €11 млн., е просто макет, признава и директорът по дизайна на компанията Ахим Аншайд.

Според Аншайд за завършването на La Voiture Noire ще се необходими поне още 30 месеца, в които инженерите на Bugatti да доизкусуряват конструкцията и да бъдат покрити всички сертификационни изисквания, включително и краш тестове. Това означава, че мистериозният купувач (пак според слуховете - самият Фердинанд Пиех), ще получи бижуто си най-рано през 2022 година.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Женева 2019: Една легенда се завръща

    Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. През 20-те и 30-те години на миналия век, автомобилите с марка Hispano-Suiza са едни ...
    08.03.2019
    10 551
    9
  • Най-скъпото ново Bugatti

    Bugatti представи съвременна интерпретация на безценното купе Type 57 SC Atlantic. Изработената в единствен екземпляр La Voiture Noire ("Черната ...
    05.03.2019
    7 880
    39