Отидете към основна версия

11 908 16

Така ще изглеждат новите кросоувъри на Nissan (ВИДЕО)

  • nissan-
  • imq-
  • женева 2019

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Японците от Nissan показват в Женева една от най-интересните концепции. Става дума за кросоувър, обозначен като IMQ и показващ, както новите технологии на марката в сферата на електрифицирането и автономността на колите, така и визията на новите кросоувъри от клас C.


Външност

Концепцията IMQ е с дължина 4 558 мм, широчина - 1940 мм и височина -1560 мм и представлява хибрид с бензин-електрически силов тракт. Към суперефектната визия колорит добавят и 22-цолови джанти с гуми Bridgestone Connect.

Хибриден тракт


Самият силов тракт е еволюция на системата e-Power. Тя се състои от два електродвигателя - по един на всяка ос, които осигуряват мощност от 340 конски сили. Именно тези два електрически двигателя задвижват автомобила. Бензиновият мотор, който е с обем 1.5 литра няма пряка връзка с колелата и се грижи единствено за зареждане на батериите.

Автономност


Тук японците предвиждат най-доброто от ProPilot системата. Радари и камери осигуряват възприятие на околната среда, както в града, така и извън него. В кросоувъра е интегрирана и Invisible-to-Visible (I2V) система за допълнителна реалност, която беше представена за първи път на изложението CES 2019 в Лас Вегас.

Invisible-to-Visible


В Женева японците разясняват още повече как работи тази система. В основата на Invisible-to-Visible лежи технологията Omni-Sensing, която възприема всичко, което се случва в отвън и в салона и съобразно ситуацията допълва цялостната картина. А що се отнася до визията на IMQ, както вече споменахме, тя показва как ще изглеждат новите кросоувъри на Nissan. Вижте видеото, което заснехме в Женева.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Сериозни проблеми за Nissan: уволняват над 10 000 души

    Японският автомобилен концерн Nissan Motor Co Ltd планира да съкрати над 10 000 души от своя персонал, като по този начин иска да подобри незавидното ...
    24.07.2019
    11 596
    39
  • Ново 20: Renault купува Fiat

    След като преди десет дни Bloomberg излезе с информация, че семейство Пежо, един от трите най-големи акционери в Peugeot Société Anonyme ...
    27.03.2019
    16 851
    27
  • Женева 2019: Dacia Duster с двигател от Mercedes

    Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. В рамките на протичащият в момента автомобилен салон в Женева, румънската марка Dacia ...
    08.03.2019
    50 435
    103