Отидете към основна версия

50 962 103

Женева 2019: Dacia Duster с двигател от Mercedes

  • dacia-
  • duster-
  • женева 2019

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

В рамките на протичащият в момента автомобилен салон в Женева, румънската марка Dacia не представя нов модел, но пък е интересна с новата си лимитирана серия Red Line. Тази по-особена разновидност засяга моделите Duster, Sandero, Logan MCV и Dokker от Stepway гамата, като новите цветове са два - Red Fusion и Highland Gray.

По-интересното обаче е, че посетителите на изложението имат възможност да видят отблизо Dacia Duster 1.3 TCe - автомобил с повишена проходимост, който е оборудван с новия четирицилиндров турбомотор. Любопитното е, че този двигател е създаден в резултат на съвместните усилия на Renault-Nissan и Daimler.

Агрегатът се монтира, освен на въпросния Duster и на модели на Renault и на Mercedes-Benz. Иначе, лимитираната серия Red Line предлага промени в екстериора на автомобила (червени елементи в страничните огледалата и праговете), както и в интериора (нови панели от вътрешната страна на вратите, специални тапицерия и декоративни елементи около въздуховодите).

Купето е с комфортен външен вид, с нюанси в светлосиво и загатващи червени акценти, създавайки контраст с тъмното табло. Червеният акцент в центъра внася ексклузивност на новите 16-цолови джанти (17-цолови при Duster). Duster-ът с двигател от Mercedes вече е наличен у нас, а 4х4 версията му ще бъде пусната в продажба от средата на годината.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.

Свързани новини