Отидете към основна версия

4 274 18

Задава се нов, истински всъдеход

  • джим радклиф-
  • ineos automotive-
  • grenadier

Високопроходимият автомобил ще е с философия на Defender и с двигатели от BMW

Компанията Ineos Automotive, която е собственост на милиардера Джим Радклиф, подписа договор с BMW за доставката на 10 000 бензинови и дизелови двигателя. Баварсикет мотори ще са предназначени за новия всъдеход, който Ineos Automotive подготвя и който, по думите на Радклиф, ще е "с философия от Land Rover Defender".

За конструирането на новия автомобил са привлечени инженеринговата фирма MBtech и Magna International. В основата на новия всъдеход, който е основната част от проекта Grenadier, лежи проектирана от Ineos стандартна стоманена рама. Останалата част от каросерията ще бъде изработена от алуминий. Вече има готово "муле", което преминава пътни тестове в австрийските Алпи.

Ще припомним, че през юли 2016-а Радклиф се опита да купи част от конвейерите и правата за производство на Defender, но получи отказ. След това се появи информация, че милиардерът ще си построи собствен завод или пък ще използва фабрика на Ford в Южен Уелс. Към момента не е известен дизайна на новия Grenadier, но от компанията казват, че той ще притежава уникален фирмен стил, но в същото време ще наподобява на оригиналния Land Rover Defender - неголяма широчина, къса база и плоско остъкление.

От компанията казват още, че всъдеходът ще е ремонтопригоден, непридирчив към качеството на горивото и с изключително здрав и опростен салон. С други думи иновацията ще се превърне в своеобразен работен кон за континенти, като Австралия и Африка. Премиерата е насрочена за 2020 година, а продажбите ще стартират 12 месеца по-късно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Defender ще живее въпреки ината на Land Rover

    Британският милиардер Джим Радклиф обяви, че смята да поднови Defender въпреки категоричния отказ на Land Rover да му преотстъпи правата върху модела, ...
    19.07.2016
    4 945
    2