Отидете към основна версия

3 364 21

71 % от хората се боят от автономните коли

  • автономни коли-
  • технологии

Американската автомобилна асоциация (ААА) уверява, позовавайки се на свое проучване, че 71 % от хората се боят от напълно автономни коли. Още по-любопитното е, че преди няколко години аналогично изследване показва по-малък процент - 63 %.

След като обаче няколкото катастрофи с автономни коли станаха достояние на широката общественост, доверието в тях значително спадна. Проблемът според експертите е, че технологиите в автономните коли се развиват на "открита сцена" - факт, който силно влияе на бъдещите потенциални клиенти на напълно автоматизирани коли.

Единствено непосредственото "общуване" на водачите с новите технологии може да ги убеди, че те са надеждни, но това трябва да се прави постепенно. Технологичният напредък с електронните помощници вече е осезаем и все повече такива системи се вграждат в новите автомобили.

От ААА смятат, че ако човек регулярно използва тези нови функции, то съвсем скоро 70 % от хората ще започнат да им се доверяват. За целта обаче повече автомобили трябва да се оборудват с тях.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини