Отидете към основна версия

11 145 33

Mercedes-Benz разсекрети мини-CLS

  • mercedes-benz-
  • concept style coupe-
  • cla

 

Немската компания Mercedes-Benz разпространи официална информация и фотографии на прототип на компактно спортно купе с четири врати. Концептуалната разработка се казва Concept Style Coupe и на практика се явява предшественик на нов сериен модел под название CLA.
 
Concept Style Coupe ще бъде показан за първи път пред публика по време на автосалона в Пекин, който отваря врати на 23 април. Габаритната дължина на концепта е 4 637 мм, а широчината и височината са съответно 1 891 и 1 398 мм.
В сравнение със седана C-Klasse прототипът е по-дълъг с 47 мм, по широк е с цели 121 мм, но е по-нисък с 47 мм. Concept Style Coupe е построен на модулната платформа, на която е изградена и новата A-Klasse и поради тази причина двата автомобила имат едно и също междуосие - 2 699 мм.
 
Външността на серийната версия ще повтаря почти напълно концепцията. В момента единствено част от екстериорните детайли са специално преувеличени с цел да се придаде по-динамичен външен облик на автомобила. Това заяви анонимен източник от компанията пред Autocar.
Mercedes-Benz Concept Style Coupe разполага с четирицилиндров бензинов двигател с работен обем два литра. Агрегатът е снабден с турбокомпресор, благодарение на който мощността е 211 к.с. Към мотора е монтирана роботизирана седемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя.
 
Серийната версия на CLA ще е с предно предаване, но като опция ще може да се поръчва и вариант с четири задвижващи колела. Гамата от двигатели ще се допълни от още два бензинови с мощност 120 и 156 к.с. и с три дизела с мощност от 108 до 170 к.с.
Естествено и този модел няма да се размине без намесата на подразделението AMG. Топ-вариантът ще разполага с двулитров двигател с мощност 340 к.с. Тази мощност ще се предава задължително на четирите колела.
 
Както ви информирахме по-рано Mercedes-Benz CLA ще се произвежда в унгарския град Кечкемет. Моделът има за цел да се конкурира с аналогичното BMW – 3er GT, който ще дебютира след две години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Битката започна: BMW извади 3GT

      Само ден след като Mercedes-Benz разпространи официална информация и фотографии на своето спортно купе с четири врати CLA и баварците по ...
    22.04.2012
    11 466
    37