Отидете към основна версия

11 464 37

Битката започна: BMW извади 3GT

  • bmw-
  • 3er-
  • 3gt-
  • mercedes-benz-
  • cla

 

Само ден след като Mercedes-Benz разпространи официална информация и фотографии на своето спортно купе с четири врати CLA и баварците показаха първата официална снимка на модела 3GT.
 
Новото предложение от BMW има за цел да продължи супер успешния старт на стандартната трета серия, а както вече стана ясно, негов основен конкурент ще е предстоящия Mercedes-Benz CLA.
 
Официалната премиера на BMW 3GT е предвидена за края на тази или най-късно за началото на следващата година. Както се вижда от снимката автомобилът ще бъде направен в стил заимстван от по-големия 5 GT.
 
Новото BMW ще представлява нещо средно между комби, хечбек и спортно купе. В салона баварските инженери са предвидили отделно регулируеми задни седалки, както и множество ниши за различни вещи.
 
С други думи идеята на BMW 3GT е да се сдобие с всички предимства и функционалности на стандартните еднообемни автомобили, като в същото време да съхрани спортния външен облик на 3er и стилистиката на BMW.
 
Освен всичко това, новото 3GT ще е по-голямо от стандартната "тройка" и междуосието му ще е увеличено. Иначе от техническа гледна точка нещата ще са доста сходни с новата баварска трета серия.
 
Главен акцент при моторите ще са двулитровите дизели с мощност 163 и 184 к.с., а така също и новия двулитров бензинов двигател, който притежава мощност от 245 коня и максимален въртящ момент 350 Нм.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Mercedes-Benz разсекрети мини-CLS

      Немската компания Mercedes-Benz разпространи официална информация и фотографии на прототип на компактно спортно купе с четири врати. Кон ...
    20.04.2012
    11 143
    33