Отидете към основна версия

18 659 33

Какво ново в новата Kuga на Ford

  • ford-
  • kuga

Амстердам, Холандия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

На специално мероприятие, което се проведе в Холандия, Ford показа за първи път новата Kuga. Екипът ни беше на мястото на събитието и сега ще ви разкажем какви са основните новости в новия компактен кросоувър на марката.

Третото поколение на Ford Kuga, както заявиха представителите на Ford по време на презентацията, е направено не само от маркетолози и инженери, но и от клиентите на марката. С други думи, новата Kuga е отражение на европейския вкус.

Външността е интересна, но според мнозина може да се определи и като спорна. Това обаче не е най-главното. Третата Kuga е направена на абсолютно нова платформа, като в моделната гама на автомобила се появяват т.нар. "зелени версии".

Kuga е разработена върху глобалната платформа на Ford, която е обозначена с индекс C2 и която лежи в основата на последния Focus. Благодарение на това кросоувърът е олекнал с 90 килограма и с 10 % е нараснала якостта на конструкцията.

Автомобилът разполага с по-голямо вътрешно пространство, въпреки че външните размери не са се променили драстично. Дължината е нараснала с 89 мм (4 524 мм), а междуосието - с 20 мм. Kuga e и малко по-широка и по-ниска от предшественика си.

Просторът в салона е осезаем и това с пълна сила важи и за втория ред седалки. Те са с възможност за регулиране в предно-задна посока, като по този начин мястото за краката на пасажерите отзад може да стане много голямо. Ако пък се издърпат напред, то товарният отсек нараства с цели 67 литра.

Основният акцент от моторизацията на новата Kuga са разнообразните силови трактове. Версията Kuga EcoBlue Hybrid представлява т.нар. мек хибрид, състоящ се от двулитров дизелов двигател с мощ от 150 к.с. и стартер генератор, захранващ се от 48-волтова електрическа система. Тази кола ще харчи 5/100.

Втората хибридна версия е Kuga Hybrid, която се явява пълноценен plug-in хибрид, разполагащ с 2.5-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, електромотор, блок от йон-литиеви батерии и автоматична трансмисия. Тази версия може да изминава само на ток разстояние от 50 километра, а разходът на гориво може да бъде сведен под 1.5 литра на 100 километра.

Kuga EcoBlue пък ще се предлага с двигатели с обем 1.5 и 2.0 литра, мощността на които е 120 и 150 конски сили, съответно. Освен EcoBlue агрегатите ще са налични и познатите ни EcoBoost мотори, които в случая са с обем 1.5 литра и развиват мощност 120 и 150 коня. Тези агрегати са с възможност за деактивиране на два от цилиндрите при малки натоварвания.

Всички агрегати могат да работят, както с шестстепенна механична скоростна кутия, така и с изцяло новата осемстепенна автоматична трансмисия. Максималният въртящ момент ще се предава през тези две трансмисии или само на предните колела, или и на четирите.

В салона на новата Kuga впечатление прави голямата остъклена площ, меки и качествени материали и значително подобрена сглобка. Електронни дисплеи заменят аналоговите прибори на таблото, а във високите нива на оборудване е налична уникална аудиосистема Bang & Olufsen.

От компанията се похвалиха и с модернизирания круиз контрол, който е активен и заедно със системи за следене на лентите и знаците на пътя прави колата автономна от второ ниво. Pre-Collist Assist спира екстремно при появата пред колата на пешеходци.

Като цяло колата разполага с екстериор интериор, близки до тези на новия Focus, но в същото време има свое собствено лице. Революцията е в техническо отношение, където новостите, както ви разказахме, съвсем не са малко.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Дизел от Defender за новата UAZ-ка

    Белгийският дилър на UAZ разказа за плановете на руската компания за обновление на модела Patriot. Интересното от информацията е, че в хода на модерни ...
    23.07.2019
    6 064
    9
  • Ford Explorer за първи път в Европа и у нас

    Амстердам, Холандия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. За първи път в историята всъдехода Ford Explorer официално ще се продава в Европа и ...
    08.04.2019
    18 584
    27