Отидете към основна версия

12 412 31

Електрическа баничарка на старо - има ли такова животно у нас?

  • renault-
  • kangoo-
  • ze-
  • автомобилът на старо

В България електромобилите все още не са на почит, но предвид световните тенденции, съвсем няма да е далеч времето, когато подобни обяви ще са масови. И докато личният транспорт трябва да носи удоволствие от шофирането, то служебният такъв трябва да е максимално икономичен и ефикасен.

У нас доста от компаниите вече предлагат електрифицирани превозни средства за малкия и среден бизнес, но употребяваните такива съвсем не са много. Все пак обаче се намират. Електрическото Kangoo, което открихме в mobile.bg, е оборудвано с електромотор с мощност от 59 к.с., достатъчни за максимална скорост от 130 км/час.

Батерията е с капацитет от 22 kWh, като автономността на електрическия ван е 170 км. Тази стойност варира силно от начина на шофиране и дори от външната температура. За сметка на това, Kangoo ZE е един от най-достъпните начини за малкия и средния бизнес да транспортират стоки и пратки в градски условия. Освен това платените зони за паркиране не важат за електрическата баничарка, независимо от това дали е купена нова или на старо.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Mercedes показа „баничарка“ от бъдещето

    След като преди няколко седмици от Mercedes показаха електрическата лимузина EQS, която според германците е първият от електрическите луксозни автомоб ...
    10.05.2021
    9 325
    26