Отидете към основна версия

19 389 35

Три SUV-та "близнаци" с предно и цените им у нас

  • peugeot 3008-
  • opel grandland-
  • citroen c5 aircross

Peugeot 3008


Първото Peugeot 3008 беше създадено за онези, които вече не харесват минивановете, но все още не са готови за автомобил от типа SUV. Или иначе казано беше нещо средно между миниван и кросоувър. Пазарът в Европа обаче не оцени много високо този модел и продажбите му бързо започнаха да намаляват с всяка изминала година. Сега, новото 3008 представлява типичен кросоувър, но отново е само с предно предаване.


Grandland X


Марката Opel, която вече е собственост на французите от PSA, лансира на българския пазар своя флагман при кросоувърите. Става дума за модел, наречен Grandland X, който въпреки обозначението Х не разполага с 4х4 система в нито една от версиите си. Впрочем, тясното сътрудничество между Opel и Peugeot датира много преди придобиването на марката от французите. Още от самото начало на проекта Grandland X, той е замислен като немска вариация на тема Peugeot 3008.


C5 Aircross


Малко след като Peugeot показа своя кросоувър 3008 у нас, от Citroen също направиха презентация на новия си автомобил с повишена проходимост. Той ще се казва C5 Aircross и подобно на 3008 и Grandland X се прави на обща база. Технически и трите модела са почти идентични, но визията им е доста различна. "Шевроните" отново не изневеряват на стила си и демонстрират доста авангардни форми на външното оформление.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини