Отидете към основна версия

5 276 20

Знаете ли кои са хиперкарите с най-големи багажници?

  • хиперкари-
  • багажник-
  • обем

Принципно, автомобилите от т.нар. категория хиперкари не се славят с големи багажни отделения. Даже напротив, повечето от тях са с минимални ниши за багаж, в които се събира най-много раничка или малка чанта. При тях основната задача е аеродинамика и респективно - скорост. Има обаче и такива, които могат да се използват за семейни преходи, защото разполагат с по-големи товарни отсеци. Сега ви показваме двата хиперкара с най-големи багажници.

McLaren GT
420 литра (отпред) / 150 литра (отзад)


С общ обем от 570 литра този автомобил е най-вместителния McLaren в цялата история на марката. Този обем е търсен съвсем умишлено, защото автомобилът е предназначен не само за скоростни отсечки, а и за дълги пътувания. Колата предлага и екстри, като панорамен таван, мощна аудиоуредба Bowers & Wilkins, както и мултимедийна и навигационна система - все опции, които са непознати, както за останалите модели на марката, така и за повечето хиперкари.

Ferrari GTC4Lusso
800 литра (със сгънати задни седалки) / 450 литра (с разгънати задни кресла)

Ако приемем, че измерваме товарният отсек със сгънати кресла, то този шутингбейк е с най-голям товарен обем сред хиперкарите. Ако го разглеждаме като четириместен обаче McLaren GT е с повече товарен обем. Иначе топ изпълнението на GTC4Lusso разполага с 4х4 задвижване и с 6.2-литров V12 мотор с мощност 689 конски сили. По-маломощната версия Т има на разположение 3.9-литров Twin-Turbo V8 с мощ от 609 коня.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини