Отидете към основна версия

6 636 21

Френският президент Франсоа Оланд се отказа от лимузина и заложи на Citroen DS5

  • citroen-
  • ds5-
  • франсоа оланд

 

Новият президент на Франция социалистът Франсоа Оланд встъпва в длъжност с хибриден автомобил. Точната марка и модел на колата с която ще се вози френския държавен глава е Citroen DS5. Любопитно е, че по този начин са постъпвали много френски лидери от 50-те години на миналия век до днес. Първият президент на Франция, който идва на церемонията по встъпването със Citroen е Рене Коти. Това става през далечната 1954, а автомобилът е Citroen Traction 15/6 H.
 
Сега новият президент е избрал за церемонията по встъпването си хибриден Citroen. Както вече стана ясно моделът е DS5, а цветът на конкретния екземпляр е сив металик. Сумарната мощност на този автомобил е 200 к.с., като те идват от дизелов двигател и електромотор. Президентският Citroen изхвърля само 99 грама на километър въглероден двуокис и е снабден със специален люк в задната си част.
 
Последното е направено с цел Франсоа Оланд да може да приветства френския народ докато пътува през Елисейските полета. Други подробности относно този автомобил не се съобщават, но въпреки стандартния му външен вид, за всички е ясно, че той е подложен на сериозна допълнителна обработка. Говори се дори за бронировка от най-висок клас, но всичко това са само слухове.
 
Ще припомним, че през далечната 1962 година Шарл де Гол, който преминава същия маршрут със Citroen DS е подложен на обстрел. Двете гуми на Citroen-а на де Гол са спукани, но де Гол остава невредим.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини