Отидете към основна версия

8 717 24

Новият Golf идва по Нова година

  • volkswagen-
  • golf

Осмото поколение на легендарния германски автомобил ще се появи на бял свят в навечерието на новата 2020 година. Досега от концерна бяха обявили, че колата ще бъде показана през есента на тази година, но заради възникнали софтуерни проблеми от VW решиха да отложат премиерата.

По предварителни данни осмата генерация на Golf ще започне да се продава от месец февруари 2020 година. Серийното производство ще стартира в края на тази година. Новият Golf ще се прави на модулната платформа MQB, а двигателната му гама ще се състои от три- и четирицилиндрови агрегати с обем от един и два литра.

Агрегатите ще работя с шестстепенна механична скоростна кутия и със седемдиапазонна роботизирана трансмисия. Ще припомним, че Golf е безспорният бестселър в Европа и няколко години подред заема първата позиция по продажби на Стария континент. Именно поради тази причина новото поколение е от изключителна важност за VW.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.

Свързани новини

  • VW все още е пред Renault и Peugeot

    Европейската организация на автомобилните производители ACEA прави анализ на продажбите на нови автомобили на Стария континент, като от него става ясн ...
    19.06.2019
    7 971
    10