Отидете към основна версия

6 948 21

Вановете няма да умрат: Renault пуска нов Espace

  • renault-
  • espace

Не са малко автомобилните специалисти, които предричат смъртта на минивановете. Те постепенно и доста успешно биват заменяни с все по-популярните SUV-та, но има марки, които продължават да ги произвеждат. Една от тях е френската Renault, която се подготвя да извади свеж вариант на големия си ван Espace.

Сегашното поколение се появи на бял свят през 2014 година, а сега, както се вижда и от снимките ще бъде сериозно освежен. Фотографиите са направени в Южна Испания и показват стандартен Espace, който е с камуфлаж само в предната и задна части.

От тук можем да си направим извода, че колата ще претърпи рестайлинг, който ще включва нови брони, радиаторна решетка и съвсем различни светлини. Последните ще са в новия стил на марката с С-образен светлинен подпис.

За съжаление фото шпионите не са успели да снимат интериора на колата, но не е трудно да се предвиди, че и там промените ще са свързани с новата стилистика на марката. Това означава, че ще видим новата информационно развлекателна система с голям вертикален дисплей, както и, че ще има повече електронни помощници.

Двигателната гама най-вероятно ще си остане същата. Съвсем скоро марката добави към моторите на Espase 1.85-литровия турбобензинов мотор с мощ 225 конски сили, а 1.6-литровият dCi дизел беше заменен с двулитров с мощност 160 коня. Очаква се премиерата на обновения Espace да се състои през есента на тази година.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Renault се отказва от Scenic и Espace

    В последната година, различни източници споменават, че Renault има планове да се откаже от моделите Scenic и Espace, а според италианското издание Aut ...
    14.05.2021
    4 756
    8