18 Юни, 2019 14:53 6 923 21

Вановете няма да умрат: Renault пуска нов Espace

  • renault-
  • espace
Вановете няма да умрат: Renault пуска нов Espace - 1

Не са малко автомобилните специалисти, които предричат смъртта на минивановете. Те постепенно и доста успешно биват заменяни с все по-популярните SUV-та, но има марки, които продължават да ги произвеждат. Една от тях е френската Renault, която се подготвя да извади свеж вариант на големия си ван Espace.

Сегашното поколение се появи на бял свят през 2014 година, а сега, както се вижда и от снимките ще бъде сериозно освежен. Фотографиите са направени в Южна Испания и показват стандартен Espace, който е с камуфлаж само в предната и задна части.

Вановете няма да умрат: Renault пуска нов Espace

От тук можем да си направим извода, че колата ще претърпи рестайлинг, който ще включва нови брони, радиаторна решетка и съвсем различни светлини. Последните ще са в новия стил на марката с С-образен светлинен подпис.

За съжаление фото шпионите не са успели да снимат интериора на колата, но не е трудно да се предвиди, че и там промените ще са свързани с новата стилистика на марката. Това означава, че ще видим новата информационно развлекателна система с голям вертикален дисплей, както и, че ще има повече електронни помощници.

Двигателната гама най-вероятно ще си остане същата. Съвсем скоро марката добави към моторите на Espase 1.85-литровия турбобензинов мотор с мощ 225 конски сили, а 1.6-литровият dCi дизел беше заменен с двулитров с мощност 160 коня. Очаква се премиерата на обновения Espace да се състои през есента на тази година.

Вановете няма да умрат: Renault пуска нов Espace


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 634

    57 8 Отговор
    Няма по- удобна кола от ван-а. Който се е качил един път на Ван, после трудно сменя колата.

    Коментиран от #2, #21

  • 2 посерко

    17 18 Отговор

    До коментар #1 от "634":

    Аз имах ван. Повярвай ми, не беше трудно да го сменя.

    Коментиран от #15, #16

  • 3 Преход

    11 11 Отговор
    Аз също имах мини ван ,смених го със седан и не съжалявам
    Сега гледам новата Инсигния и съ и хвърлил око
  • 4 сектант

    24 20 Отговор
    това поне знае какво представлява, за разлика от някакви кросоувъри дето не знаят кола ли са, джип ли са джендърмобил ли са... ако ми трябва джип си взимам дъстър и това е, какви са тия лигавщини кросовъри мросовъри аййй с**тир
  • 5 Един

    31 2 Отговор
    Втори ван и петчленно семейство....всички глезотий събрани на едно място,кеф ти риба,кеф ти Гърция кеф ти седалките едни срещу други и играй карти 4ка белот вътре.бенешката количка не се сгъва направо се качва и не се налага да сваляш субвофера и усилватела.....когато се налага да имаш мини ван няма как да имаш седан! Като порастнат зайците пак ще карам се возиме на италиянска двувратка със змия на емблемата ама още има вода да изтече.
  • 6 До сектант

    20 7 Отговор
    Карах Дъстър 2019та 1.6 , 115к.с фабрично газ(разход 8.5 ) Автоматични фарове и чистачки, дневни ЛЕД ,круиз контрол,подсилено окачване 4х2 .Хубава е колата ,нямам какво да кажа. Румънска е само емблемата. Добре вози,безшумно, забавна е за каране.Малко сякаш е слаб двигателя ,но определено става. Струва ми се безпроблемна кола,изминах около 800 км.по всякакъв маршрут, без офф роуд
  • 7 Жоро

    6 3 Отговор
    Има новият сценик много съм доволе . Спукахго от риболов и то се подразбира и офрод. Жестока кола.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 NikNay

    4 13 Отговор
    VW BUS - MULTIVAN късата база няма кой да му се опре !
  • 11 еишщктн

    5 1 Отговор
    Лошото е, че цените още на по-предишното поколение на Еспаса бяха "майка плаче". По спомен стартираха от 80 хил. лв. Те затова и в България не внасят новите генерации на (Гранд) Сценик и Еспас. Явно трябва да им искат такива пари, че няма шанс да ги продадат тук.

    Коментиран от #12, #19

  • 12 DBS

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "еишщктн":

    Така е да скъп е .Предполагам затова не се предлага от официалните вносители тук. Но ако се наложи,по някаква причина да си взимам ван ще е точно такъв Еспас . Каджар Маджар ... и подобните са доста по-зле особено като интериор .

    Коментиран от #13

  • 13 NikNay

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "DBS":

    Ох горкия , толкова си наивен, че човек жив да те оплаче.
  • 14 Хайл

    5 5 Отговор
    Вояджър е перфектен избор за семейството
  • 15 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "посерко":

    Те, вановете не са за посерковци
  • 16 Renault fan

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "посерко":

    Ако е бил Зафира или Шаран как да не го смениш с кеф!
  • 17 Пръц

    2 1 Отговор
    Нов ли? глупости !!!
    това си е един обикновен фейслифт на модел, който не се продава в България, а в западна европа го има от 5 години...
    и с тези окуцели мотори, съвсем за нищо няма да става, че и 2.0 dci не му слагат даже
    Колкото и да го гледате, на българският пазар това няма да го има ново, Както няма Туинго, няма Аляскан, няма и Алпин при дилърите за поръчка
  • 18 Голям Слон

    4 0 Отговор
    И защо трябва да умират вановете? Идеален автомобил за семейни хора, които преди това са имали комби :-) За мен форматът е удобен и за предпочитане пред комбито. Има повече въздух, повече простор и възможност да се разположиш удобно. Следваща стъпка за изтрещели - пътнически бус. Имах преди години Multivan на VW, но ми го откраднаха.
  • 19 Stoich

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "еишщктн":

    Не ги продаваха официално, защото бяха Matra, а не Renault. Карах десет години Еспас 4 1,9 dci докато порастнаха децата без никакви проблеми. Преди шест години го купи приятел и още го кара безпроблемно. За новите модели нищо не мога да кажа.

    Коментиран от #20

  • 20 gfd

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Stoich":

    Сега ако отвориш сайта на Рено България ще видиш, че няма нито един ван - нито Сценик, нито Еспас. Кой и как точно им е "официален вносител"/представител/солташак не знам, но е факт, че ако искаш нов ван Рено трябва да го търсиш или отвън, или може би нещо да се пазариш за някаква специална поръчка през български дилър.
  • 21 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "634":

    Въпрос на вкус, аз лично не предпочитам минивановете, поради причината, че краката ти стоят доста сгънати от коляното и дългия преход с ван води до дискомфорт.