Отидете към основна версия

5 867 46

Новите Tesla ще поскъпнат значително

  • tesla

Който е вече горд собственик на кола от Тесла, може да се чувства късметлия. Според Мъск, електромобилите на компанията няма да запазят цената си още дълго. Тя обаче няма да се понижи, а напротив- ще се повиши значително. Причината за това е бъдещото въвеждане на функцията за автономно шофиране в превозните средства на Tesla.


Изцяло електрическите автономни автомобили трябва скоро да станат реалност с помощта на чипа FSD. Всички коли Tesla, произведени след октомври 2016-та, вече разполагат с необходимия хардуер. Софтуерът обаче все още трябва да бъде доразвит. Въпреки това, от 2020-та първите роботи таксита на Tesla се очаква да бъдат на улиците.


Повишението в цената на електромобилите, произведени от иновативния американски концерн, бе потвърдено от самия Илон Мъск. Той отговори на запитване в Туитър, че потребителите все още ще могат да закупят Tesla на разумна цена, която обаче скоро ще се увеличи значително, защото напълно автономната кола, която може да се използва като роботакси, е далеч по-ценна от неавтономна кола.


Чрез имплементацията на иновативната функция Мъск планира да създаде нова глобална платформа Tesla Netwotk. С помощта ѝ собствениците на автономни електромобили ще могат да печелят пари от колите си като автономни таксита, без да участват пряко в процеса. Според Зюддойче Цайтунг, цената на една такава Tesla ще бъде около 175 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.

Свързани новини

  • CNBC: Tesla пренебрегва тестове на Model 3

    В завода на Tesla в Калифорния не се провеждат важни и задължителни изпитания на автомобилите Model 3, за да може да се ускори процеса им по изработка ...
    30.07.2019
    4 765
    40
  • Tesla премахна базовите Model X и Model S

    Тесла, поне за момента, има доста ограничен производствен капацитет. За повечето потребители това не е от значение. Една от последиците обаче е, че ас ...
    20.07.2019
    5 337
    16