Отидете към основна версия

8 130 26

PSA помага на Toyota с лекотоварните ванове

  • toyota-
  • proace city

Toyota обяви амбициозен план за постигане на ръст в бизнеса с лекотоварни автомобили LCV (Light Commercial Vehicle). Изпълнението на тази цел ще бъде подкрепено от разширената гама лекотоварни модели и представянето на новата марка Toyota Professional.

Първият нов модел ще е Proace City, продажбите на който ще стартират в началото на 2020-а, като моделът ще се присъедини към вана от среден клас Proace и към пикапа Hilux в лекотоварната моделна гама на Toyota.

Според японците Proace City ще бъде конкурентно и привлекателно за потребителите допълнение към пазара на компактни товарни ванове CDV (Compact Delivery Van), разширявайки покритието на продуктовата гама на Toyota до над две трети от пазара на лекотоварни превозни средства.

Моделът предлага конструктивно заложена практичност и е един от малкото модели на пазара, които могат да превозват две европалета. В сътрудничество с Groupe PSA, Toyota ще добави в гамата на Proace и Proace City и захранвани изцяло с акумулаторни батерии електрически версии BEV (Battery Electric Vehicle). Те ще бъдат представени съответно през 2020 и 2021 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.

Свързани новини