Отидете към основна версия

20 563 22

Вокалът на Aerosmith с кола с 1244 к.с.

  • aerosmith-
  • стивън тайлър-
  • hennessey performance-
  • venom gt

Всичко започва преди година, когато воккалистът на Aerosmith Стивън Тайлър се запознава с Джон Хенеси, шеф на тунинг компанията Hennessey Performance. Последната е известна в цял свят с уникалните си доработки, характеризиращи се с мощност, по-висока дори от тази на Bugatti Veyron.

 
Малко след запознанството на Хенеси с Тайлър става ясно, че музикантът иска нова кола. Стандартният Venom GT обаче не е достатъчно мощен за Тайлър и той иска от шефа на Hennessey Performance да му направи специален автомобил, който обаче да е базиран на платформата на Venom GT .
Шефът на тунинг студиото, естествено не отказва на известния вокал и работата започва. По автомобила са направени значителни преработки, като каросерията е усилена със специални вътрешни ролбари, които да не пречат на сгъваемия мек таван. Измененията обаче водят до повишаване на общото тегло.
 
За да бъде запазено съотношението между маса и мощност се налага и форсиране на двигателя, като след доработката мощта достига до 1 244 к.с. Общото тегло на автомобила на Стивън Тайлър пък е 1 220 килограма. От компанията предвиждат направата на пет такива автомобила.
Незнайно защо, но от тези пет суперкара ще бъдат продадени само два, като единият вече е собственост на Тайлър. Този уникален суперкар ускорява от 0 до 100 за 2.5 секунди, а максималната му скорост е 322 км/ч. Hennessey Venom GT Spyder достига максималната си скорост за 15.3 секунди.
 
Още нещо интересно е, че вокалистът на Aerosmith поръчва за своя екземпляр черен кожен салон с червени декоративни шевове и уникална аудио система. Последната е специално настроена от Дейвид Франжиони, който е звукорежисьор на групата Aerosmith. Цената на готовия продукт е $1.1 млн.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини