Отидете към основна версия

4 688 12

Автоблизнаци от различни родители (ЧАСТ II)

  • автомобили-
  • близнаци

И в двете двойки авто близнаци, които ви показахме в първата част на материала участва по една японска кола, но сега ще спрем вниманието ви на две по-различни колаборации - между две японски спортни коли и между френска и германска.

Toyota GT86


Това е втори модел на Toyota, който включваме в нашата подборка. Купето GT86 се появява на бял свят през 2012-а, като целта е да замести спрените от производство спортни модели Celica и MR2. Още от самото начало тази спортно ориентирана Toyota има брат близнак, който също е японец.

Subaru BRZ


Единствената разлика между Toyota GT86 и Subaru BRZ е в емблемите и надписите на моделите по купетата. Говори се, че и следващото поколение на двата модела близнаци ще се базира на същата платформа, която се използва и сега.

Renault Twingo


Френският мъник се появява за първи път през 1993 година, а в днешното си трето поколение се прави от 2013-а. Въпреки вече приличната си възраст този симпатичен модел така и не се добра до родните ни пазари, както всъщност и неговия близнак.

Smart ForTwo


Той обаче, макар и непредставен официално у нас е доста по-разпространен в България. "Карантиите" на този мъник обаче са идентични с тези на Twingo, но сега, след като половината от акциите на Smart станаха собственост на китайците от Geely, бъдещето е доста неясно.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини