Отидете към основна версия

114 592 112

2 сериозни грешки при покупка на употребявана кола

  • автомобилът на старо-
  • съвети-
  • пукупка на употребявана кола
Снимки: Shutterstock

Доста често хората купуват употребявани автомобили, както всяко друго нещо: те избират от обява, разглеждат снимки, виждат цената, отиват до продавача и купуват. Но колата не е смартфон или комбинезон. Покупката на употребяван автомобил трябва да се разгледа по-сериозно, в противен случай новият собственик може да изпадне в големи проблеми.

Ниска цена

Хората са склонни да вярват в чудеса. Но на пазара на употребявани автомобили, за съжаление, те не съществуват. Ако колата е под пазарната стойност, тогава е почти сигурно, че нещо не е наред с нея. Не е нужно дори да гледате такива коли. Или колата е с удар, или е от т.нар. "давени" (наводнени) коли, или има проблем с документите. За да разберете пазарната стойност на автомобил, погледнете как вървят подобни автомобили в мобилето и сами изчислете средната цена.

Независимо каква кола за определени пари

Много хора отварят mobile.bg и просто търсят кола по определена цена. Например кандидат-купувач има 7000 лв и сега гледа всички коли, предлагащи се за тези пари. Това е грешна тактика. Винаги трябва да се стремите към нещо конкретно. Например, можете да изберете 3-4 модела и да помислите само за тях, като веднага отхвърлите други опции. Защо? Тъй като моделите, които сте избрали ще изучавате чрез форуми, прегледи, ще разберете какво и къде се разваля по тези автомобили, как се "лекува", колко струва и дали изобщо имате нужда от това.

Освен това ще знаете нюансите за модификациите. Защото често се случва някои двигатели и скоростни кутии на една и съща кола да са успешни, докато други да са проблемни. Или например, че преди рестайлинг автомобилите са податливи на корозия, а след рестайлинга този проблем вече го няма. Когато избирате от всичко на света, не знаете проблемите на конкретен модел, неговите слабости. И накрая, четете повече специализирана литература. Има например автомобили, които не се препоръчва да се купуват при каквито и да било условия с голям пробег, защото двигателите са ненадеждни, кутиите дефектират, окачването се разпада или корозия изяжда метала.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 163 гласа.

Свързани новини