Отидете към основна версия

5 972 12

Путинмобилът ще е два пъти по-евтин

  • aurus-
  • senat-
  • цена

Цената на небронираните седани Aurus Senat S600 ще започва от осем милиона рубли - сума, равняваща се приблизително на 109 500 евро. Информацията е на "Российская газета", но все още не е официално потвърдена. Ако това стане факт, то гражданските версии на Путинмобила ще са два пъти по-евтини от предварително заявеното от министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

Преди време той посочи цена от 18 милиона рубли (€246 000) но не уточни дали става дума за базовия седан или за лимузината. Очаква се първите клиенти на руския Rolls да са шейхове от ОАЕ, за което ще спомогне фонда Tawazun, който през февруари тази година придоби 36% от компанията. Желание за новата руска луксозна кола са изявили и местни олигарси, и президентът на Туркменистан.

Официалната ценова листа ще бъде разсекретена на 23 август, денят, когато ще бъде открит първият шоурум на марката в Москва. Освен седана и лимузината, моделната линия Aurus включва кабриолет на базата на Senat и миниван Arsenal, но те няма да се продават свободно. В близко бъдеще се очаква и появата на всъдехода Komendant.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини