Отидете към основна версия

51 188 63

Три недостатъка на новата Skoda у нас

  • skoda-
  • kamiq-
  • недостатъци

Последното попълнение в гамата на чешката марка Skoda е кросоувър, който се нарича Kamiq. Названието, в превод от инуитски (група ескимоски народи) означава нещо от сорта на "идеално ви подхожда" и колата наистина е такава. Само че е направена според западноевропейските вкусове и изисквания, които не са съвсем същите като нашенските. Спрямо родните пътни условия този кросоувър има три основни недостатъка.

Предно предаване


Чехите не са предвидили 4х4 система за този кросоувър, но проучванията показват, че за западняците такава съвсем не е нужна. Там пътищата се почистват редовно, а подобни коли не се използват извън асфалта. У нас, както всички знаем, ситуацията е малко по-различна.

Три цилиндъра


Моделът стартира продажбите си с два двигател - дизелов и бензинов. За тези, които предпочитат бензина се предлага само моторът 1.0 TSI. Той е трицилиндров и с помощта на турбокомпресор от него са "изцедени" 95 или 115 конски сили, което зависи от степента на форсиране. Мощността е сравнително добра, но обемът и количеството цилиндри едва ли ще се понравят на българските клиенти на марката.

Европейско окачване


На идеалните пътища в Западна Европа окачването на Kamiq се справя превъзходно - по-твърда возия и минимален крен в завои. Доста поразбитите пътища у нас обаче ще се отразят зле на това окачване. То усеща всяка неравност и определено ще причини дискомфорт на родните водачи на новия чешки кросоувър.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 57 гласа.

Свързани новини

  • Това е новото купеобразно SUV на Skoda

    В интернет пространството се появиха снимки на новия модел на чешката марка. Става дума за серийната версия на купеобразния кросоувър Kamiq GT, п ...
    30.10.2019
    9 652
    12
  • Skoda произведе първия си сериен хибрид

    В завода на чешката марка в град Квасини започна серийното производство на първия хибриден автомобил в историята на Skoda. Това е Superb iV, който веч ...
    19.09.2019
    6 454
    19