Отидете към основна версия

8 505 18

Африкански конкурент на Dacia

  • mureza auto-
  • prim8

Основаната през 2011 г. южноафриканска компания Mureza Auto представи първия си модел. Прототип на "всъдеходния" хечбек Prim8 дебютира на изложението Automechanika Johannesburg, а серийната версия ще бъде представена в края на месеца.

Южноафриканският автомобил може да се смята за пряк конкурент на Dacia Sandero Stepway. Mureza планира първоначално да сглобява Prim8 от готови компоненти в завод в гр. Рослин, а впоследствие да започне производство в Зимбабве и бившата фабрика на Hyundai в Ботсвана.

Prim8 ще се предлага с два бензинови двигателя с работен обем 1.3 и 1.5 литра. Купувачите ще могат да избират между механична предавателна кутия и вариатор.

Mureza Auto е рядък пример на сътрудничество между инвеститори от Обединените арабски емирства и иранската SAIPA Group. Компанията произвежда както собствена моделна гама, така и корейски автомобил от лиценз. В предприятието участва и малайзийската компания Proton.

Най-скъпите модификации на Prim8 ще се оборудва с климатик, паркинг сензори, камера за движение на заден ход, навигация, мултимедийна система със седеминчов екран и шофьорска седалка с електрически регулировки. От Mureza обещават цената да бъде в рамките на 180-200 хил. ранда (€11 054 - €12 282). В плановете на компанията има и пикап.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини