Отидете към основна версия

51 040 117

Mazda избра България

  • mazda3-
  • skyactiv-x-
  • представяне-
  • българия

Японците ще направят първите тестове на иновационния си автомобил с бензинов дизел у нас

В края на миналата година японците от Mazda анонсираха един революционен бензинов двигател с възпламеняване на горивната смес посредством сгъстяване като при дизелите. Чак сега, този агрегат, наречен SkyActiv-X, започва да се монтира в новата Mazda3, а първите тестове на иновационния модел ще се проведат в България.

Събитието ще се проведе от 23 до 29 септември тази година и на него ще присъстват над 300 автомобилни журналисти от Европа. Екип на mobile.bg също ще е на мястото на събитието, за да ви разкажем от първо лице за този иновативен агрегат, който е без аналог в съвременната автомобилна промишленост.

Любопитно е още, че международният тест на Mazda3 SkyActiv-X, който се организира от Mazda Motor Europe, е първият такъв, провеждащ се в нашата страна. До този момент никой от автомобилните производители не е избирал България за динамично представяне на свой модел.

Сега, свръхикономичният 2.0-литров Skyactiv-X с механичен компресор и технологията SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition, "възпламеняване чрез сгъстяване, управлявано с искрово запалване) ще бъде изпитан за първи път на родна земя. Очаквайте подробности в началото на следващия месец.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 77 гласа.

Свързани новини