Отидете към основна версия

28 916 88

Разваляща се и скъпа за поддръжка кола на старо, която обаче си струва

  • fiat-
  • coupe-
  • автомобилът на старо

Днес акцентираме на една кола за маниаци, която принципно е страхотна, но наложили се да влезе в сервиза, нещата се превръщат в малък кошмар. Това не е автомобил за всеки, а и предвид възрастта му не е и за ежедневна кола.

Това италианско купе има противоречив, но все пак привлекателен дизайн от Pininfarina. Става дума за Fiat Coupe - модел, който се произвежда от 1993 до 2000 година. През годините от модела са продадени като нови малко над 72 000 екземпляра, като и днес на пазара са останали прилични бройки.

Двигателите са с обем 1.8 и 2.0 литра, като от тези с по-голям обем има и турбо версии. Моторите са сравнително надеждни и жизнени, но обслужването им е малък кошмар. Смяната на ремък при петцилиндровите модификации, например включва разкачването и местенето на целия агрегат с крик, за да може работата да бъде свършена след точно 58 операции.

След като бъдат извършени, моторът ще тиктака като часовник. Но не задълго. Въпреки това купето е маниашка и съвсем не скъпа кола. Обслужването обаче, както споменахме и капризите ѝ, не са за всеки. Какви екземпляри от модела се продават у нас, можете да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 38 гласа.

Свързани новини