Отидете към основна версия

8 039 11

Акценти от автосалон София: BMW, Mercedes и Volkswagen

  • автосалон софия

24-ият Международен автомобилен салон в София ще отвори врати на 12.10 (събота) и ще предложи на посетителите нова, уникално привлекателна среда за серийните автомобили и за концепциите на бъдещата мобилност. Изложението събира всички марки, представени у нас и ще се проведе от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център в София. Продължаваме с акцентите.

BMW

BMW ще е един от изложителите в предстоящия "Автосалон София 2019", който ще участва с най-много експонати. Три ще са премиерите на германския производител на премиум автомобили. Две от тях са от върха на гамата – М8 кабриолет и много интересната четириврата версия на Серия 8 – Gran Coupe. При тях е наличен може би най-мощният сериен мотор на марката - 4,4-литров V8 двигател, който в стандартния си вариант развива 600 к.с., а във версията Competition мощността му е 625 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,1 секунди, като с пакет M Driver’s Package максималната скорост стига до 305 км/ч. Съвсем нова за посетителите ще е и най-малката модификация – BMW Серия 1.

Mercedes-Benz

За Mercedes настоящата година е изпълнена с премиери и не е учудващо, че броят на новите модели на софийското изложение е наистина внушителен. С ново поколение е най-продаваният модел на марката у нас - GLE, а по-големият му събрат GLS идва в България съвсем скоро след световното си представяне. Може би най-атрактивно от гледна точка на публиката е представянето на спортното подразделение Mercedes-AMG, което може да се похвали с цели три експоната - топ всъдеходът G 63, атрактивното купе с четири врати GT 63 S 4M, както и класическият суперспортен модел GT Coupe R.

Volkswagen

Volkswagen Passat ще е основният акцент на щанда на VAG групата, главно заради голямата технологична модернизация при модела. Passat GTE пък е първият представител на новото поколение plug-in хибридни модели на VW със значително по-голям автономен пробег на електричество. Всички останали нови модели на марката също ще присъстват на щанда ѝ.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини